Milan Petrák

Silvestrovský test: Poznáte česká města?

31. 12. 2014 22:20:04
Máte chuť popasovat se s přejmenovanými českými městy? Zkuste to na přiložené mapě. Přezdívky měst někdy vycházejí z názvu, jindy ze jmen osob či událostí, které se k městu vztahují.


 


 Malá nápověda pro část měst (ve směru od západu na východ): Název, kterého města obsahuje pouze dvě písmena? Jaké je křestní jméno pana Dobroty z hitu od skupiny Buty? Kde se vyráběly zápalky? Které lázeňské město si oblíbili turisté z Blízkého východu? Ve kterém jihočeském městečku žije politický podnikatel Pavel Dlouhý? Kde se nachází chemička Spolana, neblaze proslulá úniky chloru? Kde najdete zábavně naučná centra IQpark a IQLANDIA? Ve kterém městě je proslulá porodnice? Odkud pochází olympijská vítězka Martina Sáblíková? Kde se narodil Vladimír Menšík? Ve kterém velkém městě mají speciální slovo pro tramvaje? Kde se odehrává děj filmu Alois Nebel? Které město je známé jako líheň tenisových talentů? Kde se nachází množstvím barů proslulá Stodolní ulice?

Veškeré mé snaze odolala města Hradec Králové a Mladá Boleslav. Budete-li mít nápad, jak je vtipně přejmenovat, napište to prosím do diskuse.

Výjimku mezi městy na mapě tvoří „Čestprácov“. Zatímco u ostatních měst jsem alternativní název vymyslel, u tohoto poměrně nedávno vybudovaného města jsem použil vážně míněný návrh, jak by se mohlo jmenovat.

 

Publikováno na skutecnosti.cz, upraveno

Autor: Milan Petrák | karma: 12.39 | přečteno: 1146 ×
Poslední články autora