Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Myslím,že to nejlepší pro Afriku by bylo,kdyby byla ponechána sama sobě.Kdykoliv jiné /tedy evropské/ země strkaly čumák do Afriky,bylo v tom loupení,vraždění,likvidace jejich způsobu života.Myslím, že Africe by nevíce slušelo být sama sebou a sama se propracovat k nějaké civilizaci.:-)[>-]

0 0
možnosti
JP

J85o77s46e56f 17P66o35t38r

6. 12. 2013 20:37

.. rozvinutost Západu v drsnějších podmínkách, které nutily plánovat a myslet dopředu.

Chtěl bych k tomu citovat z knížky "Pod polárním sluncem, P.Freuchen, F. Salomensen" Oba autoři neustále kritizují Eskimáky pro jejich neschopnost přemýšlet dopředu a něco plánovat.

0 0
možnosti
ZH

Oni nic moc plánovat nemusej, pro ně jsou banány  ryby a tuleni.:-) Stavebního materiálu mají taky dost. A aby plánovali globální oteplování, to je blbost. To přece zrušil jak Klaus, tak soud tuším v North Carolina.:-)

0 0
možnosti
PS

no, myslím, že je to spíše o společnosti. Afrika je obrovsky bohatá na suroviny, nedávno tam byla země, které budovala podzemní řeky, prodávala velké množství ropy, občané státu neplatili za školu, vodu, energie, zdravotnictví ....dnes prchají jako imigranti na Lampeduzu. EU

4 1
možnosti
ZS

Teorií je zajisté spousta. Já bych ještě doplnil jednu genetickou. Do genomu Evropanů a Asiatů se dostalo při vzájemném křížení několik genů neandrtálců, ktežto u původních obyvatel Afriky tyto geny chybí. Podle některých teorií jsou právě tyto geny zodpovědné za rozvoj řeči a inteligence.

Jinak osobně se kloním spíš k teorii, že právě relativně příznivé klimatické podmínky nenutily původní obyvatelstvo k plánování dopředu, odložené spotřebě a rozvoji nových technologií.

2 1
možnosti
SB

S těmi neandrtálci je to zajímavé. Nikdy jsem to nečetl, ale nasvědčovalo by tomu to, že lidé v jižní Asii, jako  jsou Vietnamci, žijí v podstatě ve stejných klimatických podmínkách jako Afričané, ale mají jiný styl uvažování.

3 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 768x
Hodlám psát s nadhledem, ale nemám na to.
Rád bych psal pravidelně, ale nebudu to stíhat.
Chtěl bych psát zajímavě, ale obávám se, že to posoudíte sami.


Webová stránka:

http://iracionalita.net

Seznam rubrik